Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. szeptember 28., péntek

Kerületi rendezvényen

jártunk ma délelőtt a lánnyal. Ma volt a Campona mellett a KUSZÁ-ban a szoptatási világhét alkalmából a "Természetesen anyatejjel" rendezvény. Már tavaly is ajánlotta Szilvi, a védőnő, de ezért nem vettem ki szabadságot, ráadásul várandósan kicsit olyan furcsának is találtam, hogy mit keresek majd én egy szoptatásról szóló (tévedtem, nem csak arról :)) eseményen, mikor még azt sem tudom mi fán terem. A legutóbbi látogatáskor megint szóba került, hogy ha ráérünk, menjünk el. Dobott is be meghívót és kiderült, két kipróbálható program is jó nekünk a lánnyal, az egyik a TÁ-TI-KA, ami zenés, hangszeres foglalkozás kicsiknek, a másik a baba-mama jóga. Tökéletes volt, hogy egymás után vannak, kivételesen nem egy időben, ahogy természetesen mindig minden, ami kicsit is érdekelne :)
Reggel felkeltünk hát- magunktól- kb. negyed 8-kor és nekiláttunk a reggelizésnek, öltözésnek és elsétáltunk  mei tai-ban, pelenkázótáskával. Kb. fél óra alatt, kellemes tempóban teljesíthető volt a táv, majd regisztráltunk, kitöltöttük a totót, átvettük érte az ajándékcsomagot, amiben volt kis sudocrem minta, avonos babafürdető, lufik és egy kicsi, naracs- és citromsárga kosárlabda, ami tökéletesen beleillett Zselyke kezébe, ráadásul mint kiderült, még sípol is! Boldogság volt, mikor megkaparintotta :) Megnéztük a kiállítókat/támogatókat és a portékáikat. Okosabb lettem mosható pelenka (olyan fürdőruha már mégsem kell:)), gyerekeknek való, egészségpénztári számlára is kapható gyógycipő, kerületi magán óvodák és bölcsődék, használt babaruha boltok, homeopátiás bogyók ügyében is.

A hangszeres foglalkozásunknak lőttek, a megnyitó után jött a hideg zuhany, hogy hangszálgyulladás miatt elmarad a foglalkozás- ilyen a mi formánk, tipikus-, helyette táncház lesz, aminek a zenéjét már jól ismertük a  lánnyal (főleg Gryllus Vilmos volt), így kicsit odébb húzódva ringatóztunk csak rá, mivel a körbejárás és guggolás még nem megy nekünk. Közben kaptunk fehér és piros lufit is, amit boldogan lóbált a lány és hol saját magát, hol engem csapdosott vele. Az előtérben befalt két sajtos masnit is az előzőleg kapott, otthonról hozott piskóta korongok után, majd a morzsátlanítást követően bementünk a baba-mama jógára...
No, ott a lány volt az egyedüli, aki végig mást csinált és máshol volt, nem az én ölemben, hogy őt masszírozhassam, őt ringassam. Az oktató felkészült volt, hozott játékokat, mondta, hogy hagyjuk a gyerekeket szabadon mászkálni, játszani, ha nincs nálunk, akkor hogy végezzük a feladatokat. A babómat ezerszer jobban lekötötték az idegen játékok és a SOK-SOK gyerek! Egyiktől a másikig kúszott, nyújtózott utánuk, ismerkedett, vigyorgott és néha-néha azért lopva hátranézett, hogy Anya merre van. Igazi kánaán volt neki, nem győzte kapkodni a fejét a sok gyerek láttán és zabálnivaló volt, ahogy pápázott nekik. A táncház végén még az "üres" térfél felé is rendületlenül pápázott. Természetesen mindenkit elbűvölt, az összes (idegen) védőnőt is, az árusokat, anyukákat és az Eperkének beöltözött lányt is, aki hivatástudatból minden gyereknek integetett, de a kisebbek csak riadtan néztek rá. Nem úgy Zselyke! Ő hatalmas szemeivel nézte, majd  viszonozta az üdvözlést, ezzel meglepve Szilvit, hogy mennyire ügyes.
Hangsúlyos ormánya van :)
A leányzó a sok inger miatt elfáradt és negyed 11 körül mély álomba szenderült, így nem volt akadálya, hogy megvárjuk a 11-kor kezdődő tombolát. Sokáig tartott, míg a mi nevünket mondták, de legalább jó ajándék jutott nekünk: egy hiper-szuper HIPP-es elefánt, az előkéje szerint "HIPPofant" :) Már kezdtem izgulni, mikor a bögre, tea tartó fadoboz és baba-mama jóga alkalmak mellett előkerültek a játszóházas, családi napközis belépők, bérletek. Azzal mégis mit kezdjek... Zselykét megcsodálták ahogy alszik, volt aki- természetesen- azért, hogy milyen szép, volt aki a hangzavar ellenére tökéletes nyugalomban lévő lányon csodálkozott és volt olyan is, aki az időtartamon. Tombola alatt az egyik anyuka megkérdezte milyen hordozóban van Zselyke és mióta hordom így, mert nézi, hogy milyen sokan hordoznak. Mint kiderült, ő a közel 4 hónapos babájának még fiatalnak tartotta hozzá, de tetszett neki, annyira, hogy mikor kiderült, hogy én varrtam a hordozót, felmerült, hogy neki is varrnék-e és mennyiért (10E-t mondtam, az neki és nekem is kedvező lehet). Javasoltam, hogy ha komolyan gondolja, ki is próbálhatják egyszer a miénket, választhat az ikeás anyagok közül- mert azt könnyű beszerezni- és elkérte a telefonszámomat. Majd meglátjuk jelentkezik-e, mindenesetre nagyon meglepődött (pozitívan), mikor az "És milyen hamar tudnád elkészíteni?" kérdésre 2 hetes határidőt mondtam. Annyi idő alatt kényelmesen megvagyok vele, ha kell.
Ekkora Zselykéhez képest



Készültek fotók is, majd ha találok olyat a honlapon, amin rajta vagyunk, megmutatom:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése