Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. szeptember 10., hétfő

Budafoki borfesztivál


Tegnap családilag kivonultunk a budafoki borfesztiválra. Velünk jöttek Andzsinék ismerősei is, Lilla és Marci. Tavaly voltunk először, idén másodjára- és nagyon úgy tűnik, hogy utoljára. Alig sikerült bort vennünk, mivel az átmenetileg sétálóutcává alakított nem is olyan rövidke szakaszon két helyet találtunk csupán, ahol borhoz juthattunk volna. Az egyik a tavaly bevált gyümölcsboros stand volt, a másik a kóstolójegy vásárlásnál álló sorral kiesett borászati szakközépiskola udvara. A gyümölcsbort követően azért beültünk még a Ferenczi Szőlőbirtok udvarára, ahol Viktorral barrique hordóban érlelt fehérbort ittunk. Zselyke babó evett pár piskóta korongot, átkerült Mesihez és megismerkedett a borospohárral :) (Hiába, a vér kötelez!)

Színes, nagy sajtok, nyamiii

Camembert vásárlás ájult lánnyal
Amilyen keveset boroztunk, olyan sokat sajtoztunk. Sajtpultok hívogattak miket, hogy sokadszorra is rabul ejtsenek. Rögtön az elején vettünk egy sajttálat, amiben kecske-, juh- és tehén sajtok voltak. A lány mindet megkóstolta a kicsit keményebbnek talált füstölt kivételével és nagyon ízlettek neki. Csak úgy nyitogatta a száját, jelezvén, hogy újabb falatokat kér :) Zselykémnek még a kapros is ízlett, ami az apja tetszését mondjuk, hogy nem nyerte meg :p Vásárfiaként természetesen sajtot hoztunk, ettől az árustól egy-egy kecske és juh sajtot, majd egy későbbitől juh camembert-et.

Vásárfia a lánynak
A sajtokon kívül egy nagyon vicces, hosszú ujjú body-t vettünk Zselykének, akkorát, hogy télre jó legyen. Mondtam neki, hogy mivel ténylegesen nem pörög a visszaszámláló, maradhat olyan jó kislány, mint amilyen most :)
Gyümölcsborok (szilva, kék áfonya, kajszi, füge)
 
Huncutka
Már ő fogja a poharat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése