Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. szeptember 10., hétfő

10 hónapos lett

Zselyke babó. Miket csinál mostanában?


Most éljük az ujjal mutogatós korszakot, amikor minden számára érdekes vagy fontos dologra, személyre a mutatóujjával rábök. Michalangelo Teremtésénél az ujjtartás olyan, mint Zselykénél, sőt, ő annyira ügyes, hogy megy neki az isteni feszített és az Ádám-féle "laza" módon is. Ha menni akar a földszintre, lefelé mutat, ha azt szeretné, hogy haladjunk, "el". Ha valakivel kapcsolatot létesítene és az még nem figyel rá, akkor arra mutogat :)

"Dádá" és a többi duplázott gőgicsélés, immáron "Nyiri-módra", bár Viktor beszélőkéjére sincs panasz, így a lány cserfessége nem meglepő, inkább természetes. Megállás nélkül gügyög, dünnyög, sikongat. Vasárnap Viktor mondta, hogy mikor átmenetileg eltűntem és a lány hiányolt, akkor "Adda"-ként szólongatott, majd egy "ejj"-jel  feladta a küzdelmet :) Viktort apa helyett egyelőre úgy tűnik, hogy "Ede"-zi, de mondhatjuk, hogy nem rossz páros az Adda-Ede.

A kúszás mostanában villámsebességgel megy és egyre többször térdel közben! Ülésből ha kapaszkodhat, feláll- persze, ha úgy tartja kedve :)

Érthetetlen módon megőrül a vöröshagymáért (!) és annak is a külső, száraz héjáért, amivel tojást lehet festeni húsvétkor. A konyhában, ha nem a sütőn matat, akkor a polcos zöldségtartón. Apró ujjaival a rácsok között benyúl, addig matat, amíg elér egy hagymát, rámarkol, megpróbálja kihúzni, de persze csak az üres ökle fér ki a résen, így hiszti van. Mikor feladja, hogy egyben kiszedje, csak kapargatja a héjat, amiből ha egy darabkát is meg tud szerezni, már tömi is a szájába, majd köhécsel, mivel nem ehető, sőt száraz! Ha a földre hullik a héjból, akkor azokat is begyűjti, ahogy minden egyéb, szabad szemmel csak alig látható pihét, szöszt, morzsát...stb. A kóstolás persze kötelező, hisz ki tudja, hogy ehető-e és mikor jönnek az ínséges idők!

Kb. így állunk most a lánnyal, akivel minden nap ÖRÖM, akkor is, ha időnként kikészít a makacsságával, a hisztijével :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése