Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2013. december 3., kedd

Zselyke olyat is megeszik, amit eddig nem

Hiába próbálkoztam eddig Zselycnél a sütőtökkel, sehogy sem ízlett neki. Jól emlékszem, hogy a kész bébiételt sem ette meg (még a HIPP-et sem) és a rendes mézzel megkent és megsütöttet sem tavaly. Arra is világosan emlékszem, hogy meghajtotta mikor próbálkoztunk, így a hozzátáplálás során amolyan természetes hashajtó volt, már ha szükség volt rá. 2-3 etetőkanálnyit az ebédjébe csempésztem és minden rendben volt.

Most Magoron a sor, hogy a Varga-Nyiri koprodukcióból született gyerekek és a sütőtök állást 0:1-ről 1:1-re javítsa. Az imádott és tegnap az utolsó cseppig elfogyasztott sárgarépás almapüré után ma fele fele arányban párolt almából és sült sütőtökből készült püré. (Ez után krumpli jön majd, aztán cékla, még mielőtt csak a sárgítókat eszi meg és mongol kinézete lesz...) Magor még aludt a járókában mikor elkészült a püré.


Zselyke nagyon érdeklődő volt, bár a turmixot és a botmixert ki nem állhatja, felvetette magát Tatával, hogy lássa mi készült. "Mao ama", eddig tudta, de mondtuk neki, hogy sütőtök is van benne, nem csak alma. Érdeklődése nem lohadt így megkóstolta ezt a pürét is.
Ízlett neki, annyira, hogy az egyelőre biztonsági okokból fele adag tökből és álmából elkészült, de egy aventes tálkába már nem férő mennyiséget szinte teljes egészében megette :)
Kíváncsi leszek még hajtja-e, mindenesetre örülök, hogy már nem áll olyan hadilábon a sütőtökkel, még ha almával eszi is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése