Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2013. december 7., szombat

Mézeskalácsot sütöttünk Zselyccel

A mai napra betervezett sok-sok tennivalóból (ebéd főzés, padlizsánkrém készítés, mézeskalács sütés, alma kompót gyártás) végül csak a kompót maradt ki, mert Magor főzelékével elfelejtettem reggel számolni és mi tagadás, a fiam vacsorája előbbre való volt, mint a lányom desszertje. Főétkezések nyernek idő hiányában és különben is lett mézeskalács. De még mennyi!
A tésztában csak a liszt és a cukor több, mint 1kg összesen és azért még van benne más is.
Zselyke nagyon cuki volt. Ugyan nem aludt, de mikor a tészta már eleget pihent és rákérdeztem, hogy jön-e sütni, segít-e nekem, boldogan hatalmasra nyitotta a szemeit és elindult a földszintre.
 
Gondosan kezet mostunk, ami már neki is egyre jobban megy, mert nem csak a tenyerét szappanozza, hanem már a kézfejét is :), majd hogy legyen elég ereje, megette a Rékustól kapott kinder tojást, újra kezet mostunk, felkötöttem rá a nyert Rama margarinos kötényt és nekiláttunk.


A forma válogatás kifejezetten izgalmas volt, miután elővettünk kört, csillagot, rénszarvast, mókust, fenyőfát, igazi zselykés szaggatók is kellettek, mint bicó, autó, dínó, rakéta, tölcséres fagylalt :)
A babó alig bírta kivárni, hogy átgyúrjam a tésztát és kinyújtsam, előbb a kimaradt ~80db formát tartalmaz, majd a két ujjnyi vastag tészta tetején hagyott mintát, végül több baba maréknyi lisztet hintett a nyújtódeszkára... hiába, nagyon akart már csinálni valamit.
A füle is lisztes volt :)

Segített is sokat: nyújtott (egyedül is próbálta, de nem volt elég ereje hozzá, a tészta masszívabb volt, de ez az élvezeti értékből nem vont le), szaggatott (hol rész formákat, hol egészeket), gyúrt, tésztát csipkedett, a kész formákat segített átrakni a tepsire és a vége felé, mikor már inkább csak asszisztált nekem és Mesinek, aki az első tepsi berakás után átvette a nyújtó- és segédszaggató posztot miután készített rólunk képeket és videókat, kóstolt!
Nagyon koncentrál...
Itt meg egy rakéta lóg ki a szájából :)
Ízlett neki és Viktornak is, a lány a vártnál sokkal jobban élvezte a sütést is, szóval azt hiszem lesz folytatása. Persze valószínű, hogy inkább valami könnyebben és gyorsabban nyújtható, szaggatható vajas keksszel, de lesz!
Végül jöjjenek a nyújtós, Zselyke szerint "gyú"-ós, szaggatós videók, amik a hangulatot maximálisan átadják:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése