Végre olyan, amilyennek szerettem volna :)
Ilyen szépségeim lettek! |
Míg a babó Tatával a boltban volt, Magor pedig aludt, ötvöztem a leggyakrabban előforduló trükköket és az eredménnyel végre elégedett vagyok. A hab alig jött le a habverőről, olyan kemény lett cukorral együtt is, így végre volt értelme a habzsákból csillag fejjel kinyomni :) Bizakodtam a tepsi feléig, majd a végére érve és nem hiába, úgy maradtak a szép karikáim, ahogy a sütőpapírra nyomtam őket. Kibírták a díszítést és a sütés végére csodaszép fehérek lettek- vagyis azok maradtak.
Sütés előtt |
Sütés után |
A "tuti" receptem 4 tojásból (ez másfél tepsi, dupla karikákkal):
- 4 szobahőmérsékletű tojásfehérje
- porcukor (a fehérje tömegének 4x-e)
- 5-6 csepp ecet
- dr oetker díszítő cukor
A kész halom |
A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd az összes porcukrot és az ecetet először beleforgatom a habba, végül robotgéppel vízgőz felett 5 percig, közepes fokozaton keverem. Ettől besűrűsödik a massza és jó kemény lesz, ami bírja a habzsákot :). Sütőpapírra köröket nyomok (2x megyek körbe egy körön, ettől magasabb), megszórom a dekorcukorral és 80-90`C-on 2 órát szárítom, míg kézzel felemelve könnyen elválik a papírról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése