Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. augusztus 31., péntek

Minek örülünk mostanában?

Többek közt ezeknek (nem időrendi sorrendben, hanem ahogy eszembe jut):

Zselyke babónak most már majdnem mindenre jó, két nagy fogacskája van, amivel remekül eszik. Részben ezért, részben azért, mert finom és már a lány is tudja, imádja a sajtot! Egyelőre csak a trappista és az edami a befutó- ezt kényelmes rágcsálnia :)
Mióta foga van, úgy tűnik rájött, hogy nekünk is. Valami érthetetlen okból adódóan élvezettel nyúl bele az ember szájába és picike körmeivel kapargatja az ember fogát, mint ha arra lenne kíváncsi, hogy "Ez miből van? Vajon ki tudom szedni? Kipróbálhatom?"... Ő élvezni, mi pedig igyekszünk nem hagyni neki.

A gyógytorna úgy tűnik hat. Ha mászik, már szépen tartja a kezét és csak akkor fordul befelé a csuklója, ha megáll és nem figyel, no és ha semmi sincs a kezében, mert ha éppen fog, akkor nem tud rosszul támaszkodni.

Múlt hét csütörtök óta (Sarolta szülinapi zsúrja) többször is feltérdelt :) Akkor a napozóágyban próbált felállni, végül a térdelésig jutott, de ez is VALAMI! Az első kísérletet azóta több követte, többek között a nappaliban a szék lába közt átmászva, a kiságyban Apát figyelve, az ágyunkban rajtunk keresztül hol a csábító, ám tiltott gyümölcs kategóriájú telefonért, fülhallgatóért, billentyűzetért, kisollóért, körömlakkért, vagy éppen a kanapén, hogy meghódítsa a "csúcsot" jelentő háttámlát.

Zselyke imád olvasni. Legalábbis úgy csinálni. Fogja a könyveit- többnyire ki tudja miért, de fejjel lefelé tartva :)- és belelapoz, majd bőszen dünnyög, gagyog. Néha nagy örömében fel-leemeli a feje felett háztetőt formáló könyvet, amit vagy ő olvas, vagy senki, mivel ha bele is kezdünk egybe, ő "stoppolja" a képeket, a szöveget, vagy csupán nem hagyja lapozni az embert. A lényeg, hogy szereti a könyvet, elmélyülten nézi a képeket... 

A teáját a kiindulási cukor mennyiséghez képest lényegesen kevesebbel issza, már csak 1 (!) lapos evőkanál cukor, vagy nyírfacukor- felváltva- kerül a 1,5 liternyi gyerekteájába és így is ízlik neki :)

Múlt hét pénteken a Family frost-tól vettem mirelit zöldségkeveréket a lány főzelékéhez (Ínyenc zöldségkeveréket). A főzelékben így volt zöldborsó, kukorica, paprika, zöldbab, karfiol és brokkoli (!) is. Kicsit féltem, hogy a Brokkoli-mumus ilyen mennyiségben is győzedelmeskedik-e, de szerencsére nem. A főzelék nagyon ízlett a lánynak, mind megette ami készült.

Sokkal többet gagyog, mint korábban, sőt, időnként felfedezhető benne valami anyára hasonlító is :). Szokott ugyanis "anaana"-zni és "tette"-zni is, most éli szerintem az igazi dupla szótagos fénykorát.

Az apjától gyorsabban tanul, mint tőlem, vagy csak jobbakat tanít neki :) Sikerült elsajátítania az egyszerűen imádni való "mérges arcot"! Pisze orrát felhúzva fújtat :) 

A "Nem!" szót biztosan érti, maximum csak nem akarja tudomásul venni. Már odáig jutottunk, köszönhetően  a még fel nem adott dvd lejátszó- és sütő alatti rekesz piszkálásának, hogy ha mérgesen mondjuk neki, hogy "Zselyke, nem!", anélkül, hogy visszahúznánk, ráütnénk a kezére, már elkámpicsorodik és sírni kezd... Érti ő a nemet és a mögöttes tartalmát :)

Végre jó a libero is, nem csak a pampers. Amit Viktor kapott ajándékba a beszerzőtől, 7kg feletti babáknak való, bugyi fazonú pelenka végre nem eresztett úgy, mint a hagyományos, anno bevállalt 1 csomag, sárga libero. Vagy a fürdőspelus fazonja, vagy a gyerek mérete, vagy ki tudja mi az oka, de a két csomagból az egyik rendeltetésszerűen el lett használva!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése