Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. augusztus 10., péntek

Gyógytorna

Viktorral azt figyeltük, hogy bár a lány remekül fejlődik, furcsa, hogy a kézfejét időnként még maga alatt felejti kicsavarva. Mikor hétfőn elmentünk a lánnyal Szilvihez, hogy elhozzuk a D-vitamin csepp receptet- mert ottfelejtettem Balatonon a Tomiéktól kapottat- újra rákérdeztem, hogy ez így normális-e. Azt mondta, hogy szerinte nem vészes, lehet, hogy magától is kinövi, de biztos, ami biztos alapon vigyem el szakemberhez. Gyógytornászt azért nem ajánlott, mert állítólag hetekig nem lehet hozzájuk bejelentkezni, ráadásul 5-6E forintot is elkérnek, ezért inkább egy hozzá tartozó konduktor anyuka telefonszámát adta meg.

Végül maximálisan megtettünk mindent a lányért- a gyerekünkért ugyebár mindent :). Mesi elintézte a magántanítványával, aki gyógytornász, hogy most csütörtökön fogadjon minket- ráadásul nem fogadott el érte pénzt. Megnézte, hogy kúszik, hogy fog, mozog Zselyke és megállapította, hogy a bal keze gyengébb, mint a jobb. Állítólag a pohártartó izma- az ami minden fogásnál dolgozik, ha megmarkolunk valamit, a könyökünkhöz közel, az alkarunkon ez az izom feszül meg. Ő azt javasolta, hogy minél több játékot adjunk direkt a bal kezébe, végezzen tapsoló és söprő mozdulatokat is a kezével és igyekezzünk vele gyakoroltatni, hogy húzza vissza a törzséhez a kezét, ha felfelé, vagy magunk felé húzzuk a bal karját.
Ma délelőtt pedig a konduktor anyukához mentünk el délelőtt, aki szintén jó alaposan megvizsgálta a lányt- csípő ízülettől kezdve a csuklójáig. Kiderült, hogy Zselyke alapvetően mindent tud- ráadásul/ természetesen tökéletesen-, amit a korának megfelelően tudnia kell, viszont lazább a kelleténél. A bal csuklója és a könyöke is lazább picit, így azokat kell tornáztatnunk. Szerinte is lehetséges, hogy akár magától kinövi, de ha esetleg bal kezes lesz, akkor okozhat némi nehézséget neki az írás tanulásnál és a finom motorikus mozgásoknál is (csipegetés, rajzolás, olló használat). Ráadásul -állítólag- ha valakinek valamelyik végtagjával van valami probléma, nem teljesen szimmetrikus a mozgása, azok a babák az átlagosnál kicsit később is kezdenek járni.(Jó, hogy ugyanazt mondták, hogy alapvetően semmi probléma, csak kicsit edzeni kell bal oldalra is) Mutatott 10-féle otthon elvégezhető játékos gyakorlatot, amit én is kipróbáltam, hogy itthon végezzünk minden nap. Megkaptuk a gyakorlatok leírását papíron- így nem felejtem el őket- és abban maradtunk, hogy három hét múlva jelentkezem, hogy mi a helyzet (ha segítség kell, akár telefonon is kereshetem).

A miértre azt mondta, nem lehet tudni, egyesek szeretik az oxigénhiányra fogni, ami még szülésnél lehetett kis mértékben, mikor a köré csavarodott köldökzsinór miatt minden fájásnál gyakorlatilag szorult a nyaka körül a hurok, lehet, hogy egyszerűen a pocakomban így tartotta a kezét és még ez a megszokott pozíciója, amit meg kell változtatnunk. Senki nem tudja, a lényeg, hogy szerencsére nem vészes és elvileg könnyen korrigálható :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése