Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. június 29., péntek

Szinte mindent megeszik

Tegnap, mikor Szilvi a védőnő nálunk járt, megerősített abban, amit egyébként is tudok, hogy mázlim van Zselykével. A hozzátáplálás zökkenőmentesen zajlik, nem finnyás, szívesen és jól eszik. Az egyedüli érdekesség, hogy a házi kosztot, azaz amit Anya főz, jobban szereti (szinte mindig megeszi, míg az ipari, üvegeset nem).

A következő napokban kipróbáljuk majd a tésztát, a rizst (kb. babarizottó fog készülni), a sertéshúst és a halat- ezek vannak tervbe véve :)

Már rég írtam arról, hogy mit eszik, miket főzök neki, így egy kisebb összefoglaló (bár ez nyilván a kutyát nem érdekli, hisz az én dolgom etetni, tudni mit szeret, a recepteket meg tudtommal szintén csak mi használjuk, de sose lehet tudni, mivel időről időre érdekes olvasókat látok, mint pl.: Oroszország, Írország, Katar, Románia, USA, stb...):

A táblázatból direkt maradt ki a sütőtök, mert bár önmagában Zselyke nem szereti- sem a püré, sem a sütőtöklé nem kedvence-, ha belekeverem egy kedvelt főzelékbe, elfogy. Észre se veszi és megeszi. Ennek múlt héten hasznát vettem, mivel egy pár napig hiába vártunk a nagy dologra és a lányon is látszott, hogy már segítségre szorul. A sütőtöklé hatását felidézve, bevetettük a természetes "gyógymódokat", sütőtökpürét és meggylevet kapott, ami működött :)  

Cukkíni főzelék csirkeszárnnyal:
2db saláta cukkíni
2db csirkeszárny
1 kisebb krumpli
egy marék rizspehely
     A meghámozott, apró darabokra vágott cukkínit és krumplit a csirkeszárnnyal együtt feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. (A csirkeszárnyat alulra téve "spórolhatunk" a felöntőlével, ha fedő alatt pároljuk, mert a cukkíni levet ereszt.) Ha a csirkeszárny megfőtt, kiemeljük, lefejtjük a csontról- esetleg a bőrét is levesszük, majd egy marék rizspelyhet szórunk a zöldségre és hagyjuk, hogy kicsit felszívja a megmaradt felöntőlevet. A zöldségeket és a csirkeszárny húst összeturmixoljuk.

Ez Zselyke egyik nagy kedvence most: 
Almás krumplifőzelék csirkeszárnnyal:
1 nagyobb krumpli
1 alma
2db csirkeszárny
   A fentihez hasonló módon főzzük/pároljuk, illetve turmixoljuk.

Tavaszi borsófőzelék:
3-4 marék zöldborsó
1 szál sárgarépa
    Együtt főzzük/pároljuk, turmixoljuk, majd a zöldborsó héja miatt passzírozzuk (időközben megtudtam, hogy ennek az az oka, hogy a héja puffasztja a babát).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése