Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. december 31., hétfő

Kissé elmaradva

Viszonylag rég írtam, de ennek több oka is van. Egyik és mondjuk, hogy legfőbb oka, hogy nem voltunk itthon, Lőrincen karácsonyoztunk. Babó hihetetlen dolgokat és mennyiségeket evett meg, a "legdurvább", amivel meg lehet lepni az embereket, talán a pacal pörkölt volt, amiből kétszer is ebédelt, annyira ízlett neki. Amitől eddig óva intettem, decemberben lehetetlenné vált: csoki bolond és édesség-függő, ami remélem átmeneti állapot. Hiába, kapott csokimikulást, ott indult el a gyerek azon a bizonyos lejtőn... aztán itt volt és még raktárkészletünket tekintve itt van a karácsonyi szaloncukor, amiből a marcipánosért rajong. Az csak plusz pont, hogy a zörgős papírjával is el tud játszani :) Sebaj, a gyümölcsöt még így is szereti, így csak vissza kell szoktatni a banán, narancs és egyéb csokinál jobb finomságok irányába. (persze úgyis tudom, hogy a húsvéti Nyúl megint be fog kavarni és a lány, mint minden rendes gyerek, megint rákap majd az édesség ízére, ha addigra el is felejti)

Karácsonyi tapasztalatok és tanulságok:
- A 6. foggal meggyűlik a bajunk- hasmenéstől a rossz alvásig minden volt- mostanra a helyzet kissé javult, de még mindig csak 5 db van kint. Reméljük ez az egyetlen kakukktojás, a többi is békésen és csendben bújik elő.
- A sütőtökön és spenóton kívül még mindig mindenre nyitott a lány és megeszik bármit, amit kínálunk neki.
- A karácsonyfáról kiderült, hogy idén már ámulatra méltó- a díszítést is végig kellett ám nézni, majd igyekezett  levenni pár díszt az elérhető régióból. Itthon az angyalhaj nyerte el a tetszését, azt húzogatta pici ujjai közé fogva, majd forgatta és nézte, ahogy megtörik rajta a fény.
- Jó döntés volt a zenélő ajándék, ami itthon várta a lányt. Elképesztően ügyesen használja az állathangokat is kiadó pajtát és a brendonban közösen vett állatszállító autó is jó, ha zenél (addig nyomja a gombot, míg a röfögést, múúzást, berregést lekeverve végre újra szól az Old McDonald :)) és szabályosan tologatja, időnként brümmögve!
- A finom motorikus készsége rengeteget fejlődött- a szülinapi zsiráfot is remekül eteti a labdákkal és a karácsonyi pajtába is gond nélkül dobja/ejti be a szerintem áfonyát... ráadásul a zenélő gombokat, "bütyköket" is elsőre megnyomja és megjegyzi mi, hogy működik.
- A halacska jele is szuperül megy, ráadásul a halacska említésére is tátogni kezd, ezzel megmosolyogtatva minden szemtanút. (A sikereken felbuzdulva, most a kutyával próbálkozom, hogy lihegjen, nyelvet kinyújtva... egyelőre a nyelv hiányzik és csak egyet liheg, de alakul a dolog.)
- Kézen fogva már remekül sétál a lány, sőt, időnként szó szerint szaladni kell vele. Vicces, ahogy néha nyújtott lábakkal sétál :)
- Egyre többször "fagy le " a gyerek a tv-t nézve: ha a kedvenc reklámjai jönnek, amiknek szereti a zenéjét, sokszor a játék is kiesik a kezéből, a képernyő felé fordul és vagy lemerevedve nézi, vagy ülve/állva, éppen hogy érte a dolog, rázza magát a zenére :) 
a kedvenc reklámjai, tv-s zenéi: aqua beads gyöngyök, a T-mobil "Szitál a hó" dalos reklámja, tanulj angolul Noddy-val főcímdala
- Táncikál a maga módján- ami zene, arra érzékeny. Ülve (a szőnyegen, a járókában, az etetőszékben, vagy akár öleben is) rázza a felsőtestét és a fejét. A karácsonyi ajándékával játszva ezt is sikerült megörökíteni a videón:
A pajta, az autó és a szaloncukor papír rágás is látszik, no és a TÁNC :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése