Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. december 9., vasárnap

Adventi vásározás

Egy kis vásári hangulat a "csipkés" belsővel :)
Ma beváltottuk a nyeremény belépőjegyeinket az Iparművészeti múzeum karácsonyi vásárára. (Olyan szép az az épület és én örültem, hogy megmutathatom Viktornak, de nála azért maradt "csak" épület ;)...) Kényelmesen megreggeliztünk, elkészültünk, majd elindultunk csak mi, a szűk család. Parkolni a Mester utcánál sikerült, ami nem is olyan rossz, így csak egy villamos megállónyit, no meg egy picit kellett az Üllőin sétálni, ogy célba érjünk. Odafelé Viktor cipelte az álmából ébredt leányzót, aki a ruhatárnál hamar átkéredzkedett hozzám. Mei tai fel, Zselyke be, irány a földszint és a vásári forgatag. Az első standnál kiderült, hogy a lány úgy "ült be", hogy a nadrágja felcsúszott a combjára, így bár szép harisnya volt rajta, igazi mutogatni való, azért mégiscsak helyre igazítottuk, amit kellett. Rengeteg ékszert és kötött holmit árultak. Az egyik sarokban megbújt asztalon aztán megtaláltuk, amit direkt nem is kerestünk, de várható volt, hogy valami hasonló az utunkba akad: ajándékot Zselykének. Babák (Meilinger Zita babái) sorakoztak egy kosárban, hívogatva a kisasszonyt, aki csak mutogatott és elég nehezen döntött... hiába, kemény meló eldönteni, mire is van szüksége az ember lányának: macira, rongybabára, vagy nyuszira :) A hármas kör viszonylag hamar kettőre szűkült, a mackók valamiért kiestek... Egy zöld pöttyös ruhás lány baba és a piros kockás testű nyúl maradt versenyben... hamar kiderült, hogy inkább nyulas a lány.
Ilyen volt a baba, csak barna hajú

A mackók

A Nyertes Nyúl




Na de abból is volt vagy 4-5 féle...de végül az elsőre tetsző kellett (mikor az apja mutatta volna az egyik másikat, ennek nem eresztette a karját, vagy a fülét, már nem is tudom, de egyértelműen hallatta a hangját, hogy ez az övé lenne!), amihez boldogan bújva közeledett. A nézelődést végül a nyúllal kiegészülve tettük meg, a nyuszi a mellkasomra került, a nagy fejéhez meg hozzádugta a lány a buksiját :)

Nem távozunk egy vásárról sem fülbevaló nélkül, ahogy Viktor megállapította- így megint meglepett eggyel :) Ezúttal üvegből készült, három színben tündöklő, fülbe bedugós fülbevalót kaptam. Remélem a lány békén hagyja majd és nem szedi ki a fülemből, mint egyébként szinte mindent!
Szundít...
A harmadik dolog, amire költöttünk, bio ivólé volt, ami mindenféle különleges gyümölcsből és növényből készült. A készítők készségesen megkóstoltatták velünk, amilyen levük csak volt. A babó áfonyalevet kapott, amit nagyon ügyesen ivott meg a kis műanyag pohárból, sőt! Addig gyakorlatilag csak ivott, amíg volt a pohárban nedű. Ezzel eldőlt, áfonya mindenképp kell. Vettünk még mellé homoktövist (nagyon fincsi volt), kökényt (Viktornak), csipkebogyót és végük berkenyét is.

A kisasszony igencsak kimerült a vásározásban, az autóban jó szokásához híven hamar elaludt és itthon aztán jó sokáig húzta a lóbőrt, akárcsak egy házi Csipkerózsika :)

1 megjegyzés:

  1. kisebb helyreigazítás:
    valójában nagyon tetszett az épület :)

    és a fülét fogta a nyúlnak.. ;)

    VálaszTörlés