Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. december 11., kedd

Doktornéninél jártunk,

mivel Zselyke babó hetek óta köhög. Hiába próbálkoztam a patikában vény nélkül kapható málna ízű köptetővel, azon túl, hogy a lánynak ízlik és örömmel nyeli le, nem segít. (Attól tartok vagy nem az a baja, amire ez jó, vagy ennél is jobb a marketing, bár kötve hiszem, hogy a reklámban demonstrált Activity játékban elmutogatott gyógyszer nálunk valaha is előjönne egy-egy játék során...)
Gyorsan evett egy kis ipari főzeléket ebéd gyanánt- már nem volt szívem a szombati tészta maradékát adni neki-, majd elmentünk a rendelésre. A váróban volt előttünk egy kisfiú az anyukájával. A srác pár hónappal, max fél évvel lehetett idősebb Zselykénél és nagyon tetszettünk neki. Az anyja öléből vigyorogva kokettált velünk és huncutul hol előredőlt, hol visszahúzódott. A doktornéni felismert minket, pedig hál'Isten nem sokat találkozunk, csak amikor muszáj és most, hogy ez a náthás-taknyos időszak van és már nem volt mit tenni. A babó 13 hónaposan már olyan nagylány, hogy nem az ágyon (vagy asztalon...) vizsgálta meg, hanem az asztala mellé mehettünk, a leányzóról álltában lejjebb húztam a nadrágot, hogy a body-t felhajthassam a hallgatáshoz, majd a széken az ölemben ülve hallgatták meg először elölről, majd hátulról. Vicces lehet hallani a lélegzésen túl, ahogy cuppog a cumiján, mert azt bizony nem eresztette az én gyöngyöm :)
Talán ezért is volt, hogy ezúttal kissé vonakodva volt csak hajlandó betekintést engedni a torkába. Legutóbb gördülékenyen zajlott a dolog, bár akkor 1: nem volt cumi a szája közelében, 2: feküdt a kisasszony az ágyon és nem ült... A babó ettől függetlenül olyan ügyes volt és már olyan nagylány, hogy kiérdemelt a doktornéni matrica készletéből egy delfines példányt, amit igazi kincsként őrzött... A kabát felvétel erejéig éppen csak el tudta tőle venni a Nagypapa, majd naivan azt hitte, elég lesz ezt odaadni itthon, betette a kabátja külső, irattartó zsebébe. A babónak több se kellett, amint kint volt a kézfeje a kabát ujjából, már vette is el, ami az övé :)
Antibiotikumos orrcseppet kapott (kicsit fura, hogy orrcsepp, de hát az orrnyálkahártyán keresztül remekül felszívódnak a dolgok...csak az a baj, hogy jobban szereti lenyelni a dolgokat, mint eltűrni az orrába történő cseppentést!). Vettem neki C-vitamint is, mert már a végét járjuk a múltkorinak. Természetesen a szutyok idő miatt a patikában készülő orrcsepp készlet éppen nulla volt (Murphy), így 4 óra után lehet érte menni.
Anya kötötte sálban, sapkában :)
Babuska úgy kimerült, hogy az autóban elaludt, majd itthon a fotelra lerakott hordozóban folytatta a dolgot.

Tündérkém így fest a legújabb sáljában, melyet a hétvégi karácsonyi vásár "ihletett". Ott ugyanis rájöttünk, hogy mindenképp szüksége van a lánynak egy sálra, mert a kabátot nem húzzuk fel tövig, főleg, hogy a cumi tartót is tenni kell valahova és így szabadon van a nyaka. Tegnap kötöttem hát neki egy 3 színből álló egyedi darabot :p A koncepció az alábbi volt: nem tekerhetem többször a nyakára, hisz ahhoz még kicsi, így lehetőleg csak egyszer érje körbe, ugyanakkor szaporítanom kell annyi szemet, hogy elöl, a mellkasát is fedje, hisz a részben nyitott kabát által létrejön egy háromszög. Egy gombbal záródik és kapott egy nem túl szép, de azért aranyos, horgolt 4 levelű virágot, vagy lóherét díszítésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése