Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2014. május 11., vasárnap

Fesztiválozós szombat

Vár bevétel közben 
Szerencsére az égiek velünk voltak és jó időnk volt a kb 2 nappal korábban kitalált programsorozatunkhoz. 10 óra körül elindultunk itthonról és felmentünk a Budai Várba, ahol Kenyér- és péksütemény fesztivált tartanak a hétvégén. Mivel jó meleg volt, így elsőként mi limonádét vettünk magunknak Viktorral, Zselyke babó pedig kiszúrta a nagy sós perecet.
Óriás pereces, limonádés
Ez mindkét gyereknek nagyon ízlett és Zselyc olyan vehemenciával esett neki, hogy nem akarta törni, hanem eegyenesen harapta :) Maguga mikor hozzájutott egy darabhoz, bőszen hümmögött az apja mellkasára kötve. Elkezdtük feltérképezni a terepet és hamar sikerült igazán jó dolgokat találnunk és kóstolnunk, mint pl a Csodaszarvasnál a konyakban érlelt szarvaskolbász, amiből ettünk paprikásat is, de mivel nekem az első ízlett jobban (annál nekem jobban érződött, hogy nem disznóból van), így abból vettünk egy párat itthonra. Kolbász után a nálunk kihagyhatatlan sajtozás következett. Valamiért minden fesztiválunkon vannak sajtos bódék, mi pedig előszeretettel engedünk a kísértésnek, ami az egész családunkat legyőzi- igen, már Magorovics is odáig volt a lágyabb sajtokért, nem csak Zselyke, aki minden sajtból kért, amit nekünk kínáltak.
Magor hümmög a sajt miatt
Zselyke pedig betömi a perec mellé :)
Mondanom sem kell, hogy ő járt legjobban, mert amit Viktor kapott, abból hárman ettünk és ő mindig kapott külön is, sőt az utolsóból dupla kóstolót harcolt ki neki egy fotós, hogy lefényképezhesse a lányt, aki éppen sajtot eszik :) Zselyke az evés és fel s alá mászkálás közben kiszúrta a Riska teheneket, akikhez oda kellett menni. A lány kapott túrórudit, nyakbaakasztót és addig addig pedzegette, hogy egyik boci beszél, másik nem beszél, míg az megtörte némasági fogadalmát. A lányról itt is készült fotó! A sajtok után ittunk egy-egy Madarasi pálinkát, amit megszagoltattunk az aprónéppel. A reakció: Zselyke fintorogva felhúzta az orrát, Magor meg nagyra tátotta a száját...
KOLBice
Ebédre az általam neten kinézett KOLBice-t ettük, ami tölcsér formában megsütött sokmagvas kenyérben kínált mini grillezett fehér bajor- és csípős paprikás kolbászokkal van töltve. Kértünk hozzá sajtszószt, zöldfűszeres majonézt és az enyémbe chilis szósz is került. Ó, hát ez számomra tökéletes volt! Viktornak is ízlett, én jól is laktam és biztos, hogy még fogok ilyet enni, mert nagyon el van találva :) Zselyke kezdett fáradt lenni, így amíg én Magort etettem, Viktorral elmentek boci vadászatra,  ahol szörnyű dolog történt : levette a boci a fejét :)) hazafelé még horgásztunk a lánnyal podravka ajándékért, majd a dolmányos varjú etetéses kitérő után a buszmegállóhoz mentünk.
 Mire elértük, már mindkét gyerek aludt. Busszal és villamossal elmentünk a MOM parkba, ahol a Rosalia fesztivált tartották. Békésen az árnyékban egy padon üldögélve ittuk a rozé fröccsöt, amikor Zselyke átmenetileg magához tért, így az altatás érdekében sétáltunk. Kb negyed óra múlva végleg felébredt és amikor ez megtörtént, vettünk egy olyan fagyit, amivel a Facebook-on látott képek óta egy ideje már szemeztem.
"Rózsafagyi"
Magor még alszik :) 
 A közepes méretűt választottam, ez 3 ízt jelenthetett. Levendulás fehércsokit, eper-bodzát és rozé-málnát kértem. Szerintem nagyon finomak voltak, főleg a málnás. Viktornak is ízlett mindegyik, de mikor a fehércsokihoz értünk, a levendula kiverte a lánynál a biztosítékot, így Viktor megette a fagyit, a babó pedig a tölcsért, aminek az alját természetesen az első nyalintás után leharapta.


Mennyi féle pózt lehet felvenni egy perccel és rózsával a kézben...
Ez az arc! :)
Magor békésen elfogyasztotta a tejpépet, majd a perecnek is nekiesett, Zselyke pedig rótta a köröket, próbált barátkozni (gyerekkel és az egyik boros bódéban lévő eladó lánnyal is, ez utóbbival teljes sikerrel), kerítést mászott (ekkor fotózták le harmadszorra a nap folyamán hivatalos fotósok- külön meglepett és díjaztam, hogy engedélyt is kértek, Zselyke pedig igazi profi modellként fintorgott, mosolygott, mérges arcot vágott, a gép meg csak úgy kattogott).
Csoportos családi "szelfik", mert kellenek közös képek is:
Apával...

Anyával...


Ezen mind a négyen rajta vagyunk :)
Végülis itt is...
Hazafelé vonattal jöttünk amit a lány nagyon élvezett, de valamiért rendre lebuszozta... Mi piros vonattal mentünk, de láttunk kéket is és a babó felmerült kérdését ezúton továbbítom Dávidnak, a családi vonat ügyben illetékesnek: van valahol lila vonat? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése