Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. július 5., csütörtök

Kimaradt receptek

Ezekkel a Zselykének készült receptekkel maradtam adós. Mindegyik nagyon ízlett a lánynak, a rizottó feliratkozott az almás-krumplis csirkeszárny mellé a dobogóra :)

Tavaszi rizottó sertéshússal:
- 1 marék apróra vágott sertés lapocka
- 2 marék zöldborsó
- 1 marék karikára vágott / kisebb szál sárgarépa
- 4 marék barna rizs
- 1 tk petrezselyem
- 1 kk majoranna
     Kevés olajon megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk a répát és a borsót. Kicsit hagyjuk a zöldséget is párolódni, utána hozzáadjuk a rizst és a zöldfűszereket, majd felöltjük vízzel és puhára pároljuk. A rizst hagyhatjuk túlfőni is, az csak segít nekünk, mert turmixolás ide vagy oda, kicsit darabos marad a végeredmény.
Turmixolás előtt
Turmixolás után


Banános spenót krumplival sűrítve:
- 4 ek spenót (mirelit spenótpüré)
- 1 kisebb krumpli
- 1 banán
     A spenótot felolvasztjuk a tűzhelyen és az apróra vágott, külön megfőzött burgonyával és egy banánnal összetörjük. (Eredetileg banán nélkül készült volna, de túlságosan "fűízűnek" találtam, így belekerült egy banán is. Zselykének nagyon ízlett így- jó ideje hús nélkülit evett.)


Zöldbab főzelék csirkeszárnnyal: (Siklósról kapott zöldbabot Norbiéktól:))
- 3 marék apróra vágott zöldbab
- 1 kisebb krumpli
- 2 csirkeszárny
    A csirkeszárnyat előfőzzük, majd mikor már kiemelhető a főzővízből, hogy a csontról lefejtsük (és a bőrt is leszedjük, ha szükséges). A zöldségeket betesszük a főzőlébe, majd a csirkehúst is és addig főzzük, míg a krumpli megpuhul és összeturmixoljuk.

Egyéb megjegyzések:
A lány imádja a sárgabarackot. Két napja azt uzsonnázik és csak úgy nyitogatja a "csőrét"! Lajosék hoztak Fehérgyarmatról, nagyon finom, érett, puha sárgabarackot. Gyakorlatilag felesleges volt az üvegreszelőt használnom hozzá:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése