Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. július 10., kedd

Haspók Csipkerózsika

Zselyke babó ma 8 hónapos! :) Vasárnap kereken 7,6kg-ot mértünk- ismét 12dkg-ot gyarapodott a leányzó.

A kora reggel feltámadt szélnek és a lehűlésnek köszönhetően Zselyke hatalmasat aludt "délelőtt". Fél 10-től végül délután 2-ig aludt- és most is éppen húzza a lóbőrt.
Délelőtti nagy alvás a Tomiéktól szombaton kapott kutyával
Kora esti szunyókálás

Ezzel a Csipkerózsika által is megirigyelhető szundikálással kihagyott egy étkezést, így miután felébredt, igencsak éhes volt. Még szerencse,. hogy már megfőztem a legújabb menüt (krumpli-zöldborsó-sárgarépa-csirkeszárny némi bazsalikommal és majorannával) és csak arra vártam, hogy ébredés után turmixoljam és passzírozzam. Annyira ízlett neki, hogy végig vigyorgott, minden egyes falatnál magától nyitotta, ráadásul vigyorogva a száját, nem kellett "ááá", illetve "hamm" unszolásokkal nógatni, hogy egyen. A szokásos ikeás tálkányi adagja után adtam neki teát, majd elkezdett nyűgösködni. Most éppen azért, mert még enne. Általában fordítva történik, etetés alatt kezd el dallamosan nyűglődni, iszik pár kortyot, majd boldogan folytatja az evést. Most inni nem akart, hanem enni szeretett volna még, így már külön nem szedtem neki, hanem egyenesen a hűtőbe kerülő nagy mikrós tálból kanalaztam még neki. Addig evett, amíg tátotta a száját. A kis haspókom végül több, mint másfél tálkányi főzelékkel lakott jól :)
Ma is gyakoroltuk a kúszást a szőnyegen, most már a telefonon túl a saját kis zongorája után is elindult, sőt, tipikus gyerekként a tv-állvány alól is elkezdte már a dvd-ket lepakolni és a szőnyegen túlra is elmerészkedett. A mikró doboza is lekötötte, délután pedig külön játszótérnek fogta fel a nappalit, ahol az üvegasztal valamiféle "mászóka". Bekúszott alá és hol a tappancsait tette fel a fém rúdra, hol a kezeivel kapaszkodott bele. Édes volt, ahogy egyszer rossz helyen emelte fel a fejét, így félúton beleütközött a fém átkötőelembe, nem tudta teljesen felemelni a fejét. Kicsit próbálta kiegyenesíteni magát, de rájött, hogy nem változik semmi, így újra lapított, majd okosan tovább ficergett és kikerült az asztal alól. Napról napra többet tud és tapasztal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése