Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2020. március 22., vasárnap

Az első hétvégét már nagyon vártuk,

A heti tanulásban mindenki elfáradt. A jól megérdemelt pihenésnek mindenki örül. A gyerekek mesét néznek, vagy játszanak :)

Akadtak a hétvégén pozitívumok (+) és negatívumok (-) is.

(+) Pénteken míg Tasit elaltattam a szobánkban, Zselyke magától nekiállt a rajz házinak- innentől már csak pár lépés, hogy a Vukkal is tovább jusson, mint a 9.oldal...
(+) Pénteken délután, mikor elkészült minden házi, a gyerekek közösen nekiláttak kirakózni, amit bár pont a lépcső tetejénél csináltak, így nem a legbiztonságosabb helyen, de békésen, egyetértésben egészen sokáig jutottak, majd el is pakolták a dobozába

(+) Magor továbbra is segít pakolni, ma ünnepélyesen kineveztem a gyerekek közti pakolás főnökké, mert ő a legproduktívabb és a rendszert is jobban ismeri (azaz mit melyik dobozba kellett tenni)
(+) szombaton ráérős goffri volt a reggeli, aminek mindhárom gyerek nagyon örült, sőt, újra sütöttem itthon kenyeret is :)

(+) életemben először egy nap főzök 3-4 féle ételt (olyan deja vu-m van, mint gyerekként Dédiéknél, hogy lehetett választani, mert több féle volt mindig) , hogy ezzel is gyorsítsam a jövő hetünket és csak melegíteni kelleljen (persze ez is folyamat optimalizált lett, már amennyire ezt meg tudom itthon oldani: csirkemellből, mert gyorsan megvan és ez volt a legolcsóbb a boltban a pultnál, vettem 2,5kilót, ebből lett fűszerezett, olajon kisütött szelet, készül pörkölt és ezzel összhangban székelykáposzta, a többi kockázott csirkéből pedig rizottó lesz- így a tegnapi zöldborsó főzelék maradékkal együtt lehet majd válogatni)
(+) az elmúlt napok főzései és napirendje mellett rájöttem, hogy Tasi szeret enni. Jó, most nyilván megpróbálok mindenkinek kedvezni, de ő az egyetlen, aki az emeletről lejőve mindig kiszagolja, ha készül valami és "mi ez a finom illat" kérdéssel tudakolja meg mi lesz a mai menü. Rájár a maradékra és alapvetően jól is eszik. Az édességgel igyekszik takarékoskodni, mert tudja, hogy nem megyek m8nden nap boltba, így elfogyhat a csoki. A héten szembesültünk vele, hogy Tasinak van/volt dugi csokija, azaz képes volt tartalékolni egy doboznyi szaloncukrot egy műanyag dobozban a nappali egyik sarkában, amiről a mozgásából ítélve egyértelműen tudta, hogy hol van és mit tartalmaz. Az állunkat alig szedtük fel Viktorral, hogy volt, amit nem evett meg egyszerre :)

(-) napi szinten összevesznek a gyerekek csip-csup dolgokon, velem is sikerül összeveszni. Zselykével a pakolás és a feladatok a probléma, fiúkkal sokszor az ad-hoc kívánságok (mint dinnye, málna-bár azt mirelittel megoldottam tegnap-, kakaóscsiga...)
(-) a tegnapi bevásárlásom egy vicc volt. Ennyire ideges már rég voltam, mint az anomáliát megélve a jusson mindenkinek elv alapján maximalizált tejjel (intersparban 10doboz, pennyben 5db!a max) - na már most, ha én betartom, hogy max 1-2hetente megyek vásárolni, vagyunk öten, akkor ez mégis miként megoldható? Ha segítek a szomszédnak, vagy az államilag elvárt időseknek, akkor is max 10/5db bolttól függően, vagyis arra vagyok kényszerítve, hogy gyakrabban menjek és létesítsek kontaktust másokkal...
(-) a posta detto ugyanez. A héten a csomagos postás megszokásból bedobta a papírt, bár 0-24-ben itthon vagyunk, így mehettem el oda is. Kiírva a szék kordonra, hogy max annyi ember, ahány ablak. Nézem, hogy a csonagos helyen a néninél nincs senki, indulnék, mivel előttem senki. Rámförmed az első ablaknál ülő, hogy nem tudok olvasni?- Mondom de. - Értesítővel 5/6-os ablak, majd szólnak. - jah... A majd szólítjuk rész kimaradt, egyébként az ablakdzámok sem égnek már, de sebaj, mindenki feszült. Néni kedvesen végignézi az összes bent lévő csomagot, hát a miént sehol. Kockás füzet elő, az értesítés napján nem adták le a csomagot, nem ért még be. (hétfő óta!) Menjek be jövő héten újra, ha akkor se lesz meg, akkor a központi postára... Ó igen, köszönöm, erre vágyom, 2 extra napi "kiruccanás", miközben tanítónéni, óvónéni, fejlesztőpedagógus és minimum háziasszony is vagyok...

Tanulság: új hócipő kell! Sok!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése