Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2013. augusztus 9., péntek

Egészségügy - Tényleg csak így lehet?

Magorunk megszületésével újra kezdetét veszi a mizéria.

Be kell jelentkezni csípőszűrésre, ami 4-6 hetes korban ajánlott... Nos, drága kicsi fiúnknak ajánlottak is egyet: OKTÓBERBEN. Ó, addigra a 4-6 hét helyett Magorovics simán három hónapos lesz, mit számít, hogy ha találnának valamit, amit kezelni kellene, azt jó lenne minél előbb elkezdeni. Előbb nincs, közölték a Nagypapával, aki telefonált a Karolinára (odavittük Zselykét is anno, minket is ott vizsgáltak "annoanno"). Menjünk a Heim Pálba, oda nem kell előjegyzés, volt a javaslat. Igen ám, csak, hogy ott meg minden nap egyetlen óra van, fél 1-től fél 2-ig, amikor ezzel foglalkoznak, cserébe előjegyzés nélkül. Vajon egyetlen órába hány baba fér bele és mi van, ha többen jönnek össze ugyanarra a napra? Kivételesen túlóráznak, vagy elhajtják az x-ediket, mint a bevásárlásnál, mikor a pénztáros zárna?
Nagypapát is kemény fából faragták, kellően csökönyös ő ahhoz, hogy ha nem megy így, akkor úgy álljon neki. Kikerülve a kötelezőt, felhívta a családi ismerőst, aki szívesen segít, így Magor meg lesz vizsgálva még szeptember elején, mert most szabadságon van, így majd szept. 2-án kell újra telefonon hívni és akkor már konkrét napot mondd, hogy mikor vigyük be a gyereket. Valahol jó, hogy vannak kiskapuk, de, hogy ténylegesen időn belül vizsgálmi csak protekcióval lehessen... szerintem elszomorító!

A másik vizsgálat, ami ugyan nem kötelező, de ajánlott (és Zselykét is elvittük rá, mikor nála volt esedékes), a csecsemőkori has- és koponya ultrahang. Ez szerencsére nem annyira időhöz kötött, mert addig meg lehet csinálni, míg a kutacs nem záródik. No, itt mindkét melléket próbálta hívni a Nagypapa, de mindhiába. Gondolt egyet és inkább kihagyta a mellék tárcsázást, egyenesen a központi számon keresztül próbálta meg a mint kiderült, Lehetetlent, időpontot kérni. Itt közölték vele, hogy majd 20-a után próbálkozzon, mert azért nem vették fel, mivel szabadságon vannak. Ezzel nem is lenne semmi bajom, de tényleg olyan elképzelhetetlen lenne, hogy ilyen esetekben egy gépi hang üzenetrögzítő módjára bekapcsoljon és közölje az egyébként birka módjára türelmesen (és mint kiderült hülye mód) várakozó hívó féllel, hogy hívását nem fogadják, próbálja 20-a után?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése