Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2019. január 6., vasárnap

Újra sütöttünk

Néha kell az a lenyugvás, amit a házi sütés ad. Mikor nem kell kapkodni az evéssel, ráérünk az egyre segítőkészebb gyerekekkel összerakni a tészta hozzávalóit, gyúrni, formázni, sütni, majd langyosan enni. Na ehhez pont ideális a kelesztés nélküli vajas kifli receptem, amit már többször gyorsabban is összedobtunk (gyerek nélkül: gyors tészta begyúrás, formázás, sütő melegítés, 20perc sütés). Gyerekekkel egy-egy kifliből 3-4 mini péksüti, állat, térkép, sőt, tényleg bármi készülhet, így az elkészítési idő is megnő, a sütési cserébe a különböző formák és vastagságok miatt gyakorlatilag 5-15perces intervallumban bárhol lehet :)
Tasi "nyunyu"-t, azaz nyulat csinált, Magor robotmadarat (kb repülő) és egy tornyot, Zselyke mini csigaházat, kis kenyeret, mosolygó holdat, levelet, kincses térképet... Mese pékség van nálunk, kérem szépen :)
Tasi egy kicsit elszontyolodott, mert egy lábbal hamarabb elfogyott a tésztája, de ezt hamar megoldottam. Így viszont az egyik láb nagyobb mett, amit Magor rögtön szóvá is tett (na ezen a ponton szokatk összeveszni, verekedni), de most Tasi meglepő humorral kezelte a dolgot. Nevetve közölte "egy láb Tasi, egy láb Magó", vagyis van egy kisebb Tasi lába a nyúlnak és egy nagyobb Magor-féle :)
Így várták a fiúk, hogy kész legyen a művük

Tasi nyunyuja

Mosolygó hold

Jobb felül Magcsi műve, lefelé Zselyke levele, a térkép (X), smiley, mini csigaház az alsó sarokban

Robotmadár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése