Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. november 17., szombat

Hosszú nap

Ma igazán hosszú családi napot tartottunk. Tegnap kaptam a levelet, hogy nyertem belépőjegyet a péntektől vasárnapig tartó Babamama Expora és ma elmentünk rá Zselykével és Viktorral. Viktor jegyét egy jegyüzértől vettük- én ilyet még sose csináltam...- így az övén spóroltunk 900,-Ft-ot (még jó, hogy a parkolás az ott eltöltött ~3 óra miatt 600,- volt:)).
A reggelit követően kényelmesen elkészültünk, majd 11 után felkerekedtünk, irány a Sportaréna. Hamar bejutottunk, majd közöltem Viktorral az alapszabályt- ami rám ilyen esetben érvényes-; "Bármit adnak, vedd el!". Ráérek otthon kiválogatni a haszontalan szórólapokat, használhatatlannak tűnő termékmintákat, nem? :)

Babó egyedül iszik az új poharából :)
Végigjártuk az összes standot, tudatosan szlalomozva- akárcsak a régi nokiás kígyós játékban a pályát-, közben részt vettünk babafotózáson (kapunk majd 3 retusált képet e-mail-en, a link-jük hátha érdekes Eszternek), regisztráltunk ahol lehetett nyerni valamit, bedobtuk a tombola szelvényünket, nyomtattattunk alvós képet a lányról a Pampers standjára, mert azért cserébe, összesen 15db óriás plüss kukacot sorsolnak ki, ami szerintem jól mutatna a lány szobájában, kipróbáltattuk Zselykével a "labdafürdőt", amin végül elsírta magát, mert nem volt stabil a lába alatt a talaj :), vettünk neki Aventes spéci ivópoharat, amivel már jót játszott (ivott is, meg magára is borogatta a nem épp tökéletes technikának hála), kapott 2 leporello könyvet, hajtogattak neki lufiból cicát. A lufi hajtogatóról egy percre se vette le a szemét, már-már frusztráló lehetett, ahogy a kisasszony a térdemen ülve mereven nézi mi történik :)
Maggi tyúkkal 1.
Maggi tyúkkal 2.
Majdnem ugyanolyan a hajunk színe
"Labdafürdőzve"
Hihetetlen pofit vágott (mintha nem is ő lenne:))
Darth Vader is kereste a fiát :p
Mindhárman percekig néztük az óriás Lego terepasztalt a rajta mozgó vonatokkal, a megmerevedett katonákkal, szellemkastéllyal, körhintával. Nagyon-nagyon jó volt a Legos rész.
Jön a vonat...
A katonák épp sorakoznak
Micsoda városkép!
Az angolok a járdán vannak :)
Körhinta
Szellemkastély és egyebek...
Az expo végeztével meglátogattuk Tomiékat, hogy még Bálint születése előtt visszaadjuk a babamérleget- ezennel véget ért Zselyke rendszeres, heti mérlegelése. Tominak szülinapi ajándékot vittünk, Gergőnek egy kis autót, csak úgy. Eszterrel volt egy rövid eszmecserénk kötés-horgolás ügyben (elküldtem neki Zselyke Aviatrix sapkájának leírását). Zselyke kapott egy nagyon tuti labdás-félgömbös építőjátékot, csörgős fejjel :)

Itthon mi Viktorral ebédeltünk, a lány pedig alaposan beuzsonnázott a Nagypapa sütötte almás-fahéjas sütiből, kipróbálta az új poharát és szétszórta az összes szórólapot a zacskóból :) A facebook-on várt a hír, hogy Anitának megszületett a második kisfia tegnap. Ha Csepelre megyünk, már eggyel több babát láthat majd Zselyke. Úgy tűnik, hogy nyeremény-, program- és babákban gazdag lesz ez a november:)

2 megjegyzés:

  1. Megnézetm a kötésmintát, az a fülrész nem teljesen tiszta :) Na majd áttanulmányozom alaposan, aztán sikítok, ha nem megy :)

    VálaszTörlés
  2. Pedig az se vészes, biztos menni fog! A harisnyakötéssel ne foglalkozz, hanem csak a leírással :) Edit nekem is elárulta, hogy annak csak annyi a lényege- Zselyke kész sapkáján látszik is, csak nem tudom élőben megmutatni, hogy a színén minden lusta kötésnek látszik, pedig igazából csak a két széle az, a középsőnél a sima és a fordított váltakozik a páros és páratlan sorokban (csak fordítva, mint normál esetben szokott). Nem tudom ez így mennyire érthető? :)
    Majd sikolts, ha nem megy, akkor megpróbálom érthetőbben, vagy le is fotózhatom a két oldalát a fülvédőnek...

    egyébként az eszmecserénk hatására most megpróbálok sapkát horgolni- egyelőre az egyre növekvő körnél tartok és az még jól néz ki :p

    VálaszTörlés