Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2017. október 3., kedd

Zselyke első úszás órája (videóval)

 Ma kezdődött az ovis úszás oktatás, amin Zselyke is részt vesz. Már múlt hét szerda óta számolja a napokat, hogy mennyit kell még aludni, mikor megy úszni. Az izgalom miatt a tegnap esti- szokásukkal eltérően- korai (n9-es) lefekvés sem okozott gondot, majd a mai felkelés. Reggel 7:30-ra jön értük a busz, addig kell beérni. Tasi fixen Tatázik (őt kiveszi Tata a kocsiból), majd a két nagy megy az oviba. Ma reggel még összevont csoportba ment Magcsi is, dr mivel az Zselyke terme és tudtunk neki integetni az apjával, ő is egész jól viselte a dolgot :)
Én az uszoda előtt vártam a buszukat, amiről szépen libasorban leszálltak. Majd fel az emeleti öltözőbe, gyors öltözés. Zselykével "csalunk", mert a fehérneműt visszük és már itthon az úszódresszbe öltözik, így gyorsabb.



 Az úszóbácsi, Gábor az emeleten várta őket, közösen lementünk az úszótérbe, ahol meg lettek nyugtatva, hogy leér majd a lábuk. Gyors zuhanyozás, medence szélére csücsülés, alap feladatok: kartempó (előre, hátra), vízbe be, vízből ki, lábtempó ülve, lábtempó hasalva, buborékfújás a vízbe (kissé vízre hasalva). Kis játék volt a vízbe merülésnél, majd a szovacsokkal elkezdték a tempózást. Kisebb gondot okozott csoport szinten a tapsra indulás (nem akkor mikor " csak úgy kedvünk van"), a hosszok közt kar- és lábtartás igazítás..., kinél mire volt szükség. Zselyke nagyon vigyorgott, integetett, a sorban állás közben néha didergett :), majd annyira tetszett neki, hogy közölte kipróbálja egy deszkával is, de mondtam neki, hogy majd lesz olyan is, most azt csinálja, amit mondanak.







A végső, levezető játék során többször víz alá merült kukucskálni, volt, hogy köhögve a felszínre bukkant, mert "kicsit beleittam, de jól vagyok!", vagy " semmi baj, csak azért köhögök, mert megpróbáltam levegőt venni a víz alatt!". Hiába, ki kell tapasztalni mindent!
A mai utolsó tempózás videója :)

Az úszósapija nagyon jó, alig kellett hajat szárítanunk, csak a tarkója tövét, a dresszből is alig lehetett vizet kicsavarni. 9:35-kor indultak a busszal vissza az oviba, addigra már nagyon éhes volt és kicsit elkenődött, hogy oda már nem megyek vele, de többször kérdezte, hogy jöhet-e még úszni. Azt hiszem sikeres volt az első alkalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése