Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2020. május 14., csütörtök

Kezdődik a 2020-as szörp szezon

Mostanra a bodza csodásan virágzik, így ideje volt az idei bodza szörpöt előkészíteni. A kertünkben lévő bodza (komposztáló melletti és a Patentnál lévő is) tele van fekete apró levéltetűvel :( hála nekik a komposztáló teteje is ragad a létől...
Furcsa módon- vagy csak számomra érthetetlen okból- az utcánkban lévő üres telek előtti óriási bodza csodaszép. Hatalmas, azon egy tetű sincs, de dugig van virággal. Tavaly is ide küldtem ki Viktorral Zselykét, mikor kitaláltam, hogy bodza szörpöt készítek nekik, hiszen mindenki imádja a szörpöt.
 Idén Magcsi segített leszedni egy nagyobb adaggal (30-35virágot szedtünk, ami a növényen kb nem is látszott!), ez már citrommal összekészítve érik is, hogy holnap este befejezzem. A kertünkből leszedhető tetű-mentes ernyőket azért igyekeztem megmenteni és a hátul lévő egyre terebélyesedőbb mentásunkból szedtem hozzá mentát is és készült Viktornak mentás-citromos bodza, mert ő a mentás szörpöket kedveli. Kicsit több, mint 2,5 liter lett. Ha elfogy, majd valami más lesz maximum mentával- feltalálom magam :)
Rotyogó mentás bodza

Hagyományos 24 órán át ázó bodza

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése